Olika trick med spelchips

Det finns säkert ett antal spelare som skulle vilja imponera på sina medspelare eller motståndare, eller för den delen vänner, både på krogen och på kasino genom att kunna göra tricks med sina spelmarker. Och egentligen är det inte särskilt svårt för den som vill att lära sig att behärska några enklare trick, även om det är en god idé att öva lite i hemmets lugna vrå innan han eller hon bestämmer sig för att visa upp dem live. Nedan presenteras tre olika trick som kan utföras med spelchips. Ett tips är att inhandla ett tjugotal pokermarker eller spelchips för att öva med medan tricken tränas in.

Chipsstuds

Trick nummer ett heter Chip Bounce på engelska och kallas för chipsstuds på svenska. Tricket går ut på att ett chip studsas på ett bord och sedan landar på en hög av spelmarker placerade en kort bit bort. Det är inte ett särskilt avancerat trick egentligen, utan allt handlar om att få till rätt vinkel.

Chipsrullning

Namnet på det andra tricket är Chip Roll (chipsrullning på svenska). Det här tricket går ut på att rulla ett visst antal spelmarker från en hand till en annan. Givetvis blir tricket svårare ju fler marker som används. Därför är det klokt att börja träna med till exempel tre stycken chips och sedan successivt lägga till fler. Och hur gör man då? Jo, man börjar med att hålla spelmarkerna mellan tummen och pekfingret, en liten bit ovanför bordet. Sedan släpper man dem en efter en. Tanken är att de ska rulla av handen, via bordsytan, och slutligen nå den andra handen.

Chipssnurr

Det tredje tricket är svårt. Det heter Chip Twirl på engelska och kallas för chipssnurr på svenska. Här ska man ha tre spelmarker, plocka ut den i mitten, snurra den och sedan placera den tillbaka på samma plats. För att åstadkomma detta börjar man med att hålla tre marker i ena handen, och hålla dem med alla fingrar utom lillfingret. De två yttre markerna separeras från den i mitten med hjälp av tummen och pekfingret. Sedan ska man lyfta de två yttre markerna, och här används ringfingret för att separera chippet i mitten från de två övriga. Därefter används långfingret så att man på så vis kan snurra chippet 180 grader samtidigt som det helt enkelt balanserar på långfingret. När chippet har snurrat färdigt sätts de yttre spelmarkerna tillbaka på vardera sidan.